Ben jij een vakantieganger in hart en nieren en beraam jij je op het moment op je volgende vakantie naar een zonnige bestemming? Een vakantie in Frankrijk is natuurlijk altijd een goed idee. La douce France is immers een van de meest veelzijdige vakantielanden van Europa. Dat is onder andere te danken aan het afwisselende landschap, de uitgestrekte kustlijn, de vele zonuren en het aangename klimaat. Vergeet uiteraard ook de kunst en cultuur, de bruisende steden, de schilderachtige dorpjes en de Bourgondische gastvrijheid niet. Hebben we de vele mogelijkheden om je sportief uit te leven al opgenoemd? Bon! We hebben je aandacht voor een vakantie in Frankrijk te pakken. Nu is het een kwestie van het kiezen van een mooie streek en dito accommodatie. Ook op dat gebied biedt het land voor ieder wat wils, of je er nu op uit trekt met het hele gezin, met vrienden of met z’n tweeën. Welk type vakantieganger ben jij? 

Vakantie voor baasjes van viervoeters 

Ben jij het trotse baasje van een trouwe viervoeter? Dan is een vakantie in Frankrijk met de hond voor jou de ideale optie. We hebben goed nieuws voor je als je jouw lieve vriend met vacht wilt betrekken bij het maken van vakantieplannen, want tegenwoordig spelen vakantieparken van gerenommeerde ketens in binnen-en buitenland volop in op de wensen van mensen met een hond. Zo ook een vooraanstaande keten met luxe parken in het midden en zuiden van Frankrijk. De prachtige heuvellandschappen, het strand en de gevarieerde natuur, bieden aangename plekken om met de hond naartoe te gaan. De vakantieparken zijn van alle gemakken voorzien en bieden een weidse en veilige plek waar je naar hartenlust met je geliefde huisdier kunt spelen.

Vakantie in Frankrijk voor watersporters 

Zijn jij en je reisgenoten echte waterratten? De rivieren en meren bieden jullie legio mogelijkheden voor stoere watersportactiviteiten. Je kunt in Frankrijk onder andere raften, kanovaren en kajakken. Kies je voor een bestemming in de buurt van de Atlantische Oceaan? Dan kun je je ook sportief uitleven door te gaan surfen. De verschillende regio’s, plaatsjes, stranden en baaien, zijn heel verschillend en dat maakt het extra leuk om er te gaan (kite)surfen. Biarritz, Bayonne, Arcachon en La Rochelle zijn stuk voor stuk dynamische badplaatsen waar onvergetelijke belevenissen op het water van de oceaan zijn gegarandeerd. Vanwege de vaak metershoge golven en de stroming die verraderlijk sterk kan zijn, is het aan te raden om je door lokale bronnen te laten informeren over waar en hoe laat het verstandig is om te surfen. Als je een beginnende surfer bent, kun je leuke lessen volgen van een professionele instructeur die je de fijne kneepjes bijbrengt van deze mooie watersport.

Relaxen aan de rand van je privézwembad

Ben jij meer het type vakantieganger die het lekker rustig aan doet en liever ‘entre nous’ vakantie viert? Dan kunnen we je het absoluut aanraden om een vakantiehuis in Frankrijk met een privézwembad te boeken. Wanneer en met wie jij het wilt, kun je dan zoveel baantjes trekken als je wilt. Kies jij ook voor Frankrijk vanwege de rijke eetcultuur en de smaakvolle boerenproducten, mooie wijnen, heerlijk zoete vruchten en overheerlijke schatten uit de natuur? Op een comfortabel ligbed aan de rand van je privézwembad kun je daar ultiem van genieten.

Je kan misschien ook genieten van: