Hier in Nederland weet je vast precies welke wijn je lekker vindt, die je standaard op voorraad hebt, maar hoe moet dat nu als je op reis bent? Aangezien ze in het buitenland misschien net die wijn niet hebben, of omdat je simpelweg eens iets nieuws wilt proberen, maar niet goed weet waar je dan op moet letten.

Je eigen wijn meenemen

Indien je graag je eigen wijn meeneemt op vakantie (in de camper of in de caravan) kun je tegenwoordig erg makkelijk online bestellen. Zo hoef je de deur niet eens meer uit, aangezien je al druk genoeg bent met de boel pakken. Kijk voor kwalitatieve en betaalbare wijnen eens op de webshop van Budget wijnen.

Lokale wijnen kopen

Als je naar bepaalde streken gaat, die bekend staan om hun wijnen is het erg interessant de wijn uit die streek te kopen. Of je nu in de supermarkt bent of in een restaurant. Nu kun je naar een grote wijnhandel gaan, maar daar kan het zijn dat je al snel de hoofdprijs betaalt. Echter bij een klein wijnhandeltje is de wijn vaak betaalbaarder. Let er dan wel goed op hoe de kelder ingericht is. Als de wijnkelder schoon en netjes is, zijn de wijnen vaak ook puur en zuiver. 

Hoelang houdbaar?

Eenmaal geopend is over het algemeen een Sauvignon Blanc twee tot drie dagen houdbaar en een Chardonnay wel een week (uiteraard wel gekoeld bewaren). De ideale temperatuur voor rode wijn is tussen rond de 18˚C. Indien je deze het langst wil bewaren, nadien de fles is geopend is het raadzaam deze binnen een paar dagen te nuttigen, helemaal gezien de mogelijke hoge temperaturen buiten. Echter kun je rode wijn ook prima gekoeld drinken tegenwoordig, dit verlengt dan wel meteen de houdbaarheid, voor de optimale smaakbeleving.

Je kan misschien ook genieten van: