Het aanschaffen van een kite is niet niks, zeker als het je eerste is. Er komt dan ook een hoop bij kijken wat soms wel een beetje chaotisch kan zijn. Gelukkig zetten wij het allemaal op een rijtje voor je. Hier kom je te weten waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een kite.

Een goede basis uitrusting

Wanneer je besluit om een kite te kopen, zal je vast al snel merken dat het toch een stuk ingewikkelder is dan je zou verwachten. Allereerst zal je moeten kiezen welke kite er het beste bij jou past. Het zijn vooral de wind en je gewicht die bepalen welke kite voor jou nodig is. Ervaren kitesurfers zullen meer letten op de riding style maar beginnende surfers kunnen het beste een kite met veel depower aanschaffen die het wat makkelijker maakt om uit het water te herstarten. Een kiteboard kan natuurlijk niet missen. Hier zijn er ook veel verschillende soorten om uit te kiezen. De meest voorkomende is de twin-tip board. Dit board wordt ook wel een ‘multi-purpose’ board genoemd en kan in beide richtingen worden gebruikt.

Overige uitrusting

We zijn er nog niet helemaal! Iets dat je ook zeker niet moet vergeten is een wetsuit. In Nederland wordt er vrijwel altijd met een wetsuit gekite. Dit moet ook wel met onze lage temperaturen. Zelfs in de zomer is er nog een risico van onderkoeling als je langer in het water ligt. Ten slotte zalje een trapeze nodig hebben, ook wel harnas genoemd. Een trapeze zorgt ervoor dat er spanning van je armen wordt gehaald. Vooral bij harde wind komt dit goed van pas. Er zijn twee soorten trapezes om uit te kiezen: een zittrapeze of een heuptrapeze. Voor beginners is het handiger om voor de zittrapeze te gaan. Dit is de basis uitrusting die je nodig zult hebben bij het aanschaffen van een kite.

Je kan misschien ook genieten van: