Heb je het gevoel dat je een burn-out hebt? Misschien begin je je depressief te voelen of verveel je je gewoon ontzettend om elke dag dezelfde alledaagse dingen te moeten doen? Al deze signalen wijzen op één ding: je hebt vakantie nodig. Tijd wegnemen van je werk is niet alleen goed voor je ziel, het is ook goed voor je gezondheid. In een studie vonden sportdiëtisten bewijzen die aantonen dat op vakantie gaan een geweldige tijd is om af te vallen en als je tijdens je vakantie dagelijks een kleine hoeveelheid lichaamsbeweging doet, zou je tot wel paar kilootjes kunnen afvallen. Bovendien kan het ervaren van nieuwe gerechten tijdens jouw vakantie ook jouw kookkunsten verbeteren. Naast gezond worden of een nieuwe, gezondere manier van leven op gang brengen terwijl je op vakantie bent, kunnen vakanties ook stress verminderen. 

Verbetert de geestelijke gezondheid

Dezelfde oude sleur kan na een tijdje mentaal uitputtend zijn. Wat jouw omstandigheden ook mogen zijn, een uitstapje naar een opwindend nieuw land kan precies zijn wat de dokter heeft voorgeschreven om jouw angst of depressie te verminderen. De overgang van een sombere bureaubaan naar een welverdiende pauze in een opwindende nieuwe omgeving kan je mentale gezondheid de boost geven die het nodig heeft. Uit een onderzoek bleek zelfs dat reizigers zich na een vakantie minder angstig, gelukkiger en beter uitgerust voelen. Onderzoek toont aan dat een van de grootste boosts in geluk alleen al komt door het plannen van de vakantie. Een persoon kan de effecten voelen tot acht weken voor de vertrekdatum. En laten we het geluk dat tijdens en na de reis voortduurt niet vergeten.

Versterkt relaties

Het maakt niet uit hoe lang je iemand kent, of het nu je partner, je broers en zussen, je kinderen of zelfs je vrienden zijn, er is altijd ruimte voor verbetering in je relaties met de mensen van wie je houdt. Samen reizen en ontdekken kan wat opwinding en ijver aan jouw relaties toevoegen. Want als je iets nieuws meemaakt met je dierbaren, kan het je helpen om op een veel dieper niveau dan ooit tevoren een band met hen op te bouwen – wat het meest overtuigende voordeel van allemaal zou kunnen zijn. 

Verhoogt productiviteit en creativiteit

Misschien wel de beste manier om jouw werkprestaties te verbeteren, is een reis door middel van een vakantiehuis zuid Frankrijk een goed idee! Omdat volgens deze studie onze hersenen worden blootgesteld aan nieuwe talen, nieuwe beelden, nieuwe geluiden en nieuwe culturen, het je geest nieuw leven inblaast en je creativiteit op de lange termijn een boost geeft.

Je kan misschien ook genieten van: