Niets is er zo fijn als achter het stuur van je camper plaats te nemen en op reis te gaan. Het voordeel van reizen met een camper is dat je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder dat je een vaste planning hoeft te maken. Als je langere tijd onderweg bent, moet je dat natuurlijk wel goed voorbereiden. En daarom zijn een aantal camper accessoires onmisbaar.

Ontdek landelijke gebieden

Wil je nieuwe wegen ontdekken en niet altijd over de geijkte paden rijden? Soms weet je vooraf niet waar je uit gaat komen, welke afslagen je onderweg zult nemen en hoe lang je geen dorpen tegenkomt. Natuurlijk kun je alles via je navigatiesysteem plannen, maar reizen met een camper gaat eigenlijk ook om het hebben van de vrijheid om het onbekende tegemoet te gaan. En dat kan helemaal als je een extra grote brandstoftank in je camper installeert. Kies bijvoorbeeld voor 125 liter of 135 liter. Bij je vertrekpunt zorg je dat deze vol is, zodat je je onderweg geen zorgen hoeft te maken als je niet direct een benzinepomp tegenkomt.

Voorbereid op ieder weertype

In sommige landen zijn er hoogteverschillen, of de landen zijn zo groot dat het in het noorden heel ander weer kan zijn dan het op dat moment in het zuiden is. Als je een langere vakantie plant, kom je allerlei verschillende weersomstandigheden tegen. Niet alleen zon en regen spelen daarbij een rol, maar ook warmte en kou. In het dal is het vaak een stuk aangenamer dan hoger op de berg. Met een multirail regengoot als camper accessoires heb je een veilige regenwaterafvoer aan je camper bevestigd. De kou onderweg ga je tegen met goede isolatie. Niet alleen van de ramen, maar ook bijvoorbeeld van de cabine of de motor. Natuurlijk profiteer je van de raamisolatie ook op zonnige dagen, want de isolerende werking is ook voor de warme zon.

Trek erop uit op je vakantiebestemming

De camper brengt je naar de mooiste en meest bijzonder plekken. Maar je kunt niet overal komen met de camper. En soms wil je gewoon genieten van de natuur om je heen. Voor de lokale uitstapjes neem je de fiets mee op een fietsendrager. Deze camper accessoires zijn niet alleen verkrijgbaar voor gewone fietsen, maar ook voor e-bikes. Natuurlijk vergeet je niet om er een speciale regenhoes bij te kopen, zodat de fietsen onderweg en tijdens regenbuien goed beschermd zijn. Voor extra veiligheid bevestig je er een markeringsbord op. In bepaalde landen zijn voor deze camper accessoires regels, zoals bijvoorbeeld in Spanje en Italië. 

Geniet van de vrijheid en bereid zelf je maaltijden

Als je geen rekening hoeft te houden met de openingstijden van een restaurant, heb je helemaal de tijd aan jezelf. Een compleet uitgeruste keuken is dan ook geen overbodige luxe in de camper. Kies voor camper accessoires als een opvouwbaar vergiet of opvouwbare pannen. Deze nemen weinig ruimte in zodat je voldoende pannen mee kunt nemen. Een waterkoker is eveneens een van de camper accessoires die niet mag ontbreken in de keuken. Met de flessenhouder blijven de wijnflessen onderweg keurig op hun plaats liggen en kun je, na een mooie rit, genieten van een glas wijn bij aankomst op je overnachtingsplaats.

Je kan misschien ook genieten van: