Vier dagen naar Berlijn, een weekendje op reis naar Parijs of een midweek op pad in Praag: we love city trips! Vooral wanneer je er even tussenuit wil, is een stedentrip met vriendinnen, je partner of gewoon alleen een sterke aanrader. In een korte tijd kun je namelijk een gehele stad verkennen, waarna je aan het einde van een dag cultuur snuiven op een terrasje kunt ploffen en een overheerlijk gerecht kunt bestellen. Wel is het van belang om voor je reis uit te stippelen wat je er allemaal graag wil bekijken, omdat je maar voor beperkte tijd in de stad bent. Ook mogen er een aantal items niet ontbreken in jouw koffer als je op het vliegveld of het station staat.

Hoe plan je een stedentrip?

Als je spontaan besluit om op stedentrip te gaan, ben je vaak niet bestemming-gebonden. Het voordeel hiervan is dat je vaak lastminute vliegtickets kunt verkrijgen of een goedkoop verblijf kunt boeken. Wanneer je liever met de trein vertrekt, is het echter wel aan te raden om vroeg te boeken. Staat je bestemming vast? Dan kun je gaan zoeken naar activiteiten, natuurparken of restaurantjes in de omgeving die je niet mag missen! Op die manier weet je wat je te wachten staat, maar laat je ook ruimte over voor spontane plannen.

Wat neem je mee op reis?

Heb jij in grote lijnen de stedentrip gepland? Dan kan het inpakken beginnen! Je prioriteit moet daarbij liggen op je lenzen: wanneer je deze namelijk vergeet, is het zonde van alle uitzichten die je niet kunt bekijken. Lenzen bestellen kan gelukkig tegenwoordig heel makkelijk online. Bestel bijvoorbeeld de zachte lenzen Acuvue Oasys. Pak daarnaast je paspoort, nekkussentje, hervulbare flesje en tickets in, zodat je helemaal klaar bent voor vertrek.

Je kan misschien ook genieten van: