Het interieur aankleden is vaak een stuk makkelijker dan in de tuin aan de slag gaan. In je interieur kun je al veel bereiken met leuke aankleding of decoratie aan de muren. In je tuin moet je vaak al in de grond gaan wroeten om iets leuks te planten of plaatsen. Dit vergt wat meer energie, maar is het absoluut waard!

Pergola

De zomers worden steeds heter, dus is het tegenwoordig echt wel een must om een schaduwplekje in je tuin te hebben. Dit kun je eenvoudig creëren met een grote plant, maar je kunt ook een overkapping of pergola maken. Een pergola is een goedkope variant voor een overkapping. Je kunt deze eenvoudig zelf plaatsen met gezaagd hout of kastanje palen. Liever een zonnedoek spannen die je in de winter weer weg kunt halen? Dat kun je het beste doen met geschilde en geschuurde robinia palen.

Tuin omheinen

Een mooie omheining om je tuin kan je tuin ook al een hele nieuwe uitstraling geven. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een haag. Dit vergt wel enig onderhoud omdat deze jaarlijks gesnoeid moet worden. Daarnaast staat deze er alleen in het voorjaar en in de zomer mooi groen bij. Goede onderhoudsvrije oplossingen hiervoor zijn een schutting of het originele schapenhek. Dit staat er het hele jaar, in alle weersomstandigheden, mooi bij!

Decoratie

Als alles tip top in orde is, kan uiteindelijk de decoratie natuurlijk niet ontbreken. Kleed het leuk aan met lampjes, potten en versiering en jouw tuin is klaar om heerlijk in te relaxen!

Je kan misschien ook genieten van: