Iedereen heeft wel een slechte gewoonte waarvan je wel weet dat je het niet zou moeten doen. Sommige mensen roken bijvoorbeeld, anderen doen weer aan nagelbijten en weer een ander praat vaak met volle mond. Eigenlijk zouden we het niet meer moeten doen maar afleren blijkt toch niet makkelijk te zijn. Het is namelijk een gewoonte, je denkt er niet bij na. Op diezelfde manier heb je ook slechte douche gewoontes en daar ga ik er in deze tekst een aantal van langslopen.

1 Te heet douchen

Het is natuurlijk prettig om na het sporten of na een dag werken even lekker warm te douchen, maar eigenlijk is dit helemaal niet goed voor je lichaam en haar. Door het hete water droogt je huid enorm uit en bestaat ook de kans dat je uitslag krijgt. Eveneens voor haar is heet douchen niet goed, door het hete water verliest je haar al het vocht en kan je haar dof worden en afbreken. En als laatste is het ook niet goed voor je hoofdhuid, doordat je huid zo droog wordt krijg je veel huidschilfers en roos in je haar. Dus om een droge huid en het gebruik van een shampoo bar anti roos te voorkomen kun je beter wat kouder douchen.

2 Te vaak douchen

Bij warm en vochtig weer is het in principe geen probleem om elke dag te douchen, dan leven er namelijk veel bacteriën op je huid en ga je dus stinken. In Nederland is het echter meestal niet erg warm en vochtig, tijdens de winter en grote gedeelten van het voorjaar en het najaar is de lucht erg droog. In combinatie met veel douchen droogt je huid dan erg snel uit en is de kans op uitslag en eczeem groter. Het advies is dus om ’s winters en in delen van de lente en de herfst even wat minder te douchen omdat dat beter is voor je huid.

3 Geen bodylotion gebruiken

Dankzij droge lucht, de zon, te lang douchen, te heet douchen en andere factoren heeft je lichaam veel te verduren, daarom is het verstandig om een body lotion bar te gebruiken. Bodylotion hydrateert namelijk de huid en zorgt ervoor dat je huid zacht en soepel blijft.

4 Je huid droogwrijven

Waarschijnlijk doet bijna iedereen het na het douchen, de huid droogwrijven. Maar dit is dus heel slecht voor je huid. Een handdoek is meestal vrij ruw en beschadigd meer dan dat het goed doet, zeker op je gezicht. Daarom kun je beter deppen, dan beschadig je je huid het minst bij het afdrogen.

Je kan misschien ook genieten van: