Op vakantie gaan met je eigen vervoer is een erg populaire keuze. Je hoeft geen dure vliegtickets te kopen en bent niet afhankelijk van openbaar vervoer en andere vervoerder. Je pakt simpelweg je eigen voertuig en gaat waar je wil. Maar verschillende voertuigen hebben verschillende voor- en nadelen. Welk voertuig neem je, de motor of de auto?

Motorvakantie

Motorvakantie biedt misschien wel de meeste vrijheid. Met een motor kun je de meest bijzondere routes rijden op een van de leukste voertuigen. De opties zijn eindeloos, want kunt zowel in hotels verblijven als kamperen. Je kunt op een motor natuurlijk minder meenemen dan in een auto, maar het zal je misschien verrassen dat je op een motor zeker een hele kampeeruitrusting mee kunt nemen. Alles wat een backpacker of fietsen mee kan nemen, kan je ook op een motor meenemen. Daarnaast neem je weinig ruimte in beslag dus zal een camping altijd wel een plekje hebben op het trekkersveldje. Dan nog wat praktische zaken. Je moet natuurlijk je motor verzekeren, maar check even hoe de dekking is in het buitenland.

Autovakantie

De auto biedt net iets minder vrijheid dan een motor. Je bent meer gebonden aan bepaalde wegen en je kunt niet zomaar overal aankloppen, omdat een auto nou eenmaal meer ruimte in beslag neemt. Toch kun je met een auto vaak makkelijk een plekje vinden, maar misschien moet je even vooruit bellen om het te controleren. Ook hier heb je de opties van zowel hotels als campings, maar je kunt veel meer meenemen voor op de camping. Ik ben zelf enorm kampeer fan en hoe leuk ik de uitdaging ook vind van leven zonder elektriciteit en bepaalde luxe, is het ook lekker als je gewoon je koffiezetapparaat mee kunt nemen naar de camping. Ook hier de praktische tip voor het auto verzekeren, controleer de dekking in het buitenland, soms moet je hier nog wat extra’s voor regelen.

Je kan misschien ook genieten van: