Een citytrip in Nederland? Ontdek Den Bosch in Noord-Brabant met haar vele bezienswaardigheden. Benieuwd naar de leukste uitjes? Lees dan verder.

Vestingstad Den Bosch
Geniet in Den Bosch van de echte Bossche Bol van Bakkerij Jan de Groot. Breng een bezoek aan de Sint-Janskathedraal, maak een wandeling door de historische binnenstad, of geniet van een boottocht op de Dieze. Ontdek de leuke boetiekjes, winkels en terrassen. In de Hinthamerstraat, dé winkelstraat van de stad, vind je diverse winkels in fraaie panden. In de straten rondom de Markt is het ook fijn shoppen. Zo ontdek je unieke hotspots, fraaie conceptstores en speciaalzaken in straten als de Vughterstraat en Snellestraat. Ga ook winkelen bij De Arena, het overdekt winkelcentrum met haar vele kledingzaken.

Meerdaagse citytrip
Wil je meerdere dagen genieten van de omgeving van Den Bosch? Den Bosch kent vele hotels in en net buiten de stad. Wat dacht je van Hotel Den Bosch gelegen aan rivier de Dommel, waar je vanaf het landgoed de natuur in kunt wandelen, hardlopen of fietsen.

Festivals
Ooit gehoord van De Bossche Zomer? De Bossche Zomer verspreid zich over de hele gemeente. Van culturele en sportieve activiteiten tot verrassende terrassen en sfeergebieden. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een buitenbios, een zomer(dak)terras en het Smakenrad. Eten en drinken met een weids uitzicht op 50 m hoogte en ondertussen genieten van prachtige vergezichten over de prachtige Bossche binnenstad.

Culinair genieten
Den Bosch staat bekend om haar bourgondische karakter en gastvrijheid. Je vindt in de stad talloze cafés en restaurants. De Parade, Uilenburg en Korte Putstraat staan bekend om hun kleine kroegjes, sfeervolle terrassen, culinaire restaurants en betaalbare eetcafés. Maar ook elders in de stad vind je plekjes waar je het bourgondische karakter van de stad proeft.

Trek de natuur in
Er even tussenuit en weg van de drukte van de binnenstad? Geniet van de vele mooie wandelpaden en uitgestrekte fietsroutes door de prachtige natuur van De Meierij. Vanuit de binnenstad loop je zo Het Bossche Broek in. Den Bosch kent daarnaast ook vele andere parken, zoals het Engelenmeer en de iets verderop gelegen IJzeren Man in Vught. Ook natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense Duinen en De Maashorst, liggen op een steenworp afstand van Den Bosch.

Veel plezier met het ontdekken van Den Bosch en haar omgeving.

Je kan misschien ook genieten van: