Wat is er nu mooier dan op reis mogen gaan en een andere cultuur mogen ontdekken. Op vakantie in een land waar mensen hun eigen leefstijl en gewoontes hebben. Anders dan wat wij gewend zijn in het dagelijks leven. En hoe leuk is het om met de lokale bevolking in gesprek te gaan. Redelijk vlot leer je zo een paar woorden van de taal die ze spreken. Bovendien blijft alles wat je ziet ook goed in je geheugen hangen. Omdat je ontspannen bent en oprecht geïnteresseerd bent in wat die mensen bezighoudt. In deze ontspannen en ongedwongen situatie is het veel makkelijker om nieuwe dingen te leren dan wanneer je een saai lesboek voor je neus hebt.

Je kennis actueel houden

Vaak denken we bij het woord ‘leren’ aan een groep mensen die in een klaslokaal luisteren naar een docent. Een hele dag luisteren naar iets wat je eigenlijk al in je lesboek had gelezen. Ontzettend demotiverend en zonde van je tijd. Tegenwoordig kun je ook heel eenvoudig online leren. Wanneer je bijvoorbeeld werkt in de zorg. Fijn dat je op school hebt geleerd hoe je moet injecteren, maar je moet wel op de hoogte blijven van alle nieuwe regels en protocollen. Er wordt regelmatig iets gewijzigd. Dus je moet blijven leren om je kennis actueel te houden. Bovendien moet je dat ook nog kunnen aantonen met een certificaat of een diploma.

Leren is leuk

Leren hoeft niet saai of vervelend te zijn. Je kunt namelijk heel eenvoudig leren op de manier die het beste bij jou past. En ook nog eens vanaf een plek die jij kiest. Denk maar eens aan e-learnings voor de zorg. Het aanbod van onderwerpen is enorm gegroeid, zodat je eenvoudig op de hoogte kunt blijven. Van injecteren tot aan dataveiligheid. Van ziektebeelden tot aan voedselhygiëne. En het mooiste is dat je de e-learnings kunt doen waar en wanneer jij maar wilt. Lekker op het strand, nadat je dat leuke stadje hebt bezocht tijdens je wereldreis bijvoorbeeld.  

Je kan misschien ook genieten van: