Als zakenman krijg je waarschijnlijk te maken met veel verschillende bestellingen, waaronder bestellingen van internationale kopers. Zo wordt de noodzaak om een pakket versturen buitenland een verplichte bezigheid. De procedure is niet alleen duurder dan de binnenlandse verzending, maar is ook complexer. Om nog maar te zwijgen over de lange levertijd. De complexere procedure is ervoor om te zorgen dat het verzendproces naadloos en zonder problemen verloopt. Er zijn veel factoren die bepalen hoe lang het duurt om dit proces uit te voeren.

Douaneafhandeling is een must

Een belangrijk ding waardoor internationale verzending langer duurt, is de douane-inklaring. Deze procedure is echter niet beschikbaar in een binnenlandse zending. Als je goederen van het ene land naar het andere levert, zijn er douanediensten bij betrokken. Deze procedure zorgt voor de veiligheid en duidelijkheid van de producten voordat ze de ontvangers bereiken. Als afzender moet je ook de inklaringskosten betalen. Bovendien is er papierwerk dat je moet voorbereiden. Als je niet slaagt voor deze procedure kan de verzending vertraging oplopen.

Andere aspecten die van invloed zijn op de levertijd

Het versturen van pakketten naar het buitenland is door de huidige pandemie langer geworden. De internationale scheepvaart moet voorzichtiger worden gedaan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Dit verklaart waarom de levertijd langer is dan normaal. Sommige landen sluiten de dienst, terwijl andere een strikte screening toepassen op alle producten. De volgende factor die de levertijd beïnvloedt, zijn de servicekosten. Zeevracht is goedkoper, maar duurt langer dan luchtvracht. Als je sneller wilt verzenden, moet je ondanks de duurdere verzendkosten toch voor luchtvracht kiezen.

Verstuur geen verboden producten

Alle verzendservices zouden garantie moeten geven op de goederen die je naar het buitenland verzend. Ze zijn echter niet verantwoordelijk voor gevaarlijke, illegale, beperkte of verboden items. Je hoeft als klant alleen het verzenden van verboden goederen te vermijden bij gebruik van een bepaalde vervoerder.

Je kan misschien ook genieten van: