Nee, dit artikel is geen lijstje met 30 dingen die je mee moet nemen als je meeneemt als je op vakantie gaat. Sterker, het is niet eens een lijstje.
Wat heeft de titel van dit artikel dan precies voor ogen?
Ik wil je graag één goeie tip geven over een handig hulpmiddel dat je zeker op vakantie, in je koffer moet hebben gedaan: een schootkussen.

Een schootkussen?

Niemand staat er stil dat je op vakantie vaak op plekken zit die niet zo comfortabel zijn.
Aan het strand, op een rots, in een park, aan een klein tafeltje op een terras.
Daar wil je wel eens wat lezen, eten, drinken of op de laptop iets nakijken. Dat is vaak niet eenvoudig. Alles rolt naast je weg of valt om, met alle gevolgen van dien.
De oplossing is eenvoudig. Neem een schootkussen mee. Het schootkussen neemt wel wat ruimte in, maar in je koffer of reistas kun je naast het zachte kussenoppervlak nog wel wat spulletjes kwijt. Het nut is echter onbetaalbaar. Tijdens je vakantie zul je vaak gebruik maken van je handige hulpmiddel, het schootkussen (ook wel schoottafeltje of schootdienblad genoemd).

Wat is een schootkussen?

Schootkussens hebben een harde toplaag en zijn aan de kussenzijde gevuld met een zachte vulling.
Je kunt een schootkussen uiteraard op schoot gebruiken, maar ook (op oneffen ondergronden) neerzetten als dienblad of tafeltje. De ondergrond vormt zich naar het oppervlak waardoor het heel stabiel staat.
Zo kun je op vakantie heerlijk naar het strand of op de rotsen en heb je je eigen tafeltje mee om van alles op te zetten.

Heb ik keuze uit schootkussens?

Er zijn inmiddels veel verschillende designs schootkussens verkrijgbaar. Kadogalerie.nl heeft het grootste assortiment Laptop kussens in Nederland. In de winkel in Haarlem en in de webshop worden ongeveer 100 verschillende designs met verschillende kleuren kussens en mooie afbeeldingen aangeboden. Bezoek Kadogalerie online, of koop hier meteen een mooi schootkussen.

Je kan misschien ook genieten van: