Soms wil je er gewoon even tussenuit. Bijvoorbeeld na het behalen van je diploma en voordat je gaat studeren. Of juist na een ingrijpende gebeurtenis in je leven, waardoor je alles weer even op een rijtje moet krijgen. Een moment voor jezelf waar je heerlijk kunt ontspannen, nieuwe dingen en plekken kunt ontdekken en een plan kunt gaan maken hoe je weer verder wilt gaan. Een sabbatical is daar een uitgelezen kans voor. Iets wat ook steeds populairder wordt. Een jaartje er tussenuit. Weer even opladen. Jezelf laten verrassen door nieuwe indrukken uit andere landen. Even alle zorgen en spanningen loslaten en jezelf herontdekken. En vaak vooral ook ontdekken wat je wilt gaan doen met de rest van je leven.

Ontdekken en leren

Als je een jaar op reis gaat zul je nog veel nieuwe dingen ervaren. Misschien geeft het je zelfs het gevoel dat je graag iets terug wilt gaan doen. Brengt het jouw zorgzame karakter extra naar boven. Wellicht krijg je tijdens je sabbatical het sterke gevoel dat jij de zorg in wilt gaan. Zodra jij thuis komt ga jij aan de slag om ervoor te zorgen dat jij voldoende kennis krijgt om een baan in de zorg te kunnen vinden. Maar wist je dat je hiervoor niet tot thuis hoeft te wachten? Met e-learnings voor de zorg kun jij op elke plek waar je bent de kennis opdoen die je nodig hebt. Lekker in je luie hangmat met een cocktail naast je de Wet zorg en dwang doornemen. Of na een bezoek aan de Noorse Fjorden weer lekker opwarmen met een kop warme chocolademelk terwijl je alles leert over handhygiëne.

Vol kennis en ervaring thuiskomen

Een sabbatical brengt je bergen aan nieuwe kennis en ervaring. Zeker als je dat combineert met studeren op je eigen manier en je eigen tempo. Zo kun je zelfs vanaf het strand al een sollicitatiebrief versturen, zodat je bij thuiskomst meteen weer aan de slag kunt. Je hebt tenslotte nieuwe certificaten die weer mooi staan op je CV. En de ervaring van zelf de wereld rondreizen is een mooi voorbeeld van lef en doorzettingsvermogen. Eigenschappen die in de zorg ook erg welkom zijn.

Je kan misschien ook genieten van: