De leukste tijd van het jaar is aangebroken: december! De maand waarin we normaal gesproken massaal kerstvakantie hebben en met de familie de feestdagen doorbrengen. Veel mensen brengen de kerstvakantie door met familie bij de verlichte boom, maar ook veel trekken er op uit. Binnen menig familie is het een familietraditie om in Oostenrijk, Frankrijk of Winterberg heerlijk een weekje door te brengen in de sneeuw. Sommige voelen zich in de sneeuw op de ski’s echt als een vis in het water en boeken zelf meerdere skivakanties. Door de strenge restricties betreft reizen is wintersport nu niet mogelijk tijdens de kerstvakantie. Hoe vier jij in deze Coronatijd dan vakantie? Het is een schrale troost, maar we kampen allemaal met deze regels. Hieronder lees je hoe je toch nog kunt genieten tijdens de vakantie in Coronatijd!

Breng veel tijd door in de natuur

Waar we ‘vroeger’ al snel naar een vakantiepark of het buitenland gingen tijdens de kerstvakantie, is dit nu niet meer mogelijk. De mensen met kids die niet naar een vakantiebestemming gingen waren wel regelmatig in Ballorig of een overdekt speelparadijs te vinden. Ook dat is niet meer mogelijk. Back to basic is nu meer aan de orde. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om met het hele gezin een speurtocht door het bos te doen of ouderwets schelpen te zoeken op het strand. Een warme choco drinken bij een paviljoen is er dan niet bij, maar dat kun je als je thuis bent lekker maken. Iedereen heeft koude handen en een rood neusje na afloop, dus een warme choco bij de kachel is dan een feest. Wil je het nog knusser maken, trek dan allemaal een zachte badjas aan tijdens het maken van de kijkdoos met kastanjes of het schelpen sorteren. Wedden dat je kids de dag van hun leven hebben?

Speel spelletjes met hapjes & drankjes

We doen het allemaal veel te weinig, maar samen spelletjes doen is leuk voor kinderen. Veel spellen worden tegenwoordig op de Xbox of Playstation gespeeld, maar ouderwetse Hollandse spelletjes doen is eigenlijk veel gezelliger. Shop lekker toastjes, kaas, worst en nootjes en zet dit op tafel. Kaarsjes aan en je hebt een topavondje met het gezin. Corona ergernissen? Jullie hebben het evengoed wel naar jullie zin!

Je moet er zelf wat van maken!

Je kan misschien ook genieten van: