De energierekening vormt binnen veel huishoudens een aanzienlijke kostenpost. Dit is logisch, gezien we leven in een tijd van grenzeloze digitalisering. Hier komen steeds meer elektronische apparaten aan te pas. Om de energierekening omlaag te krijgen kunt u in hoofdzaak twee dingen doen, u kunt namelijk minder stroom verbruiken of kiezen voor ‘goedkopere stroom’ door over te stappen op een energieleverancier die lagere tarieven hanteert. Het slimst is natuurlijk om beide methodes te combineren, hieronder helpen wij u een handje door gerichte tips te geven.

Tips om energie te besparen

Vaak verbruikt u meer energie dan daadwerkelijk nodig is. Middels een aantal handige bespaartips kunt u zorgen voor een lager energieverbruik.

Woning en verwarming

  • Zet de verwarming niet hoger dan nodig is, voor een prettig klimaat is 20 graden voldoende.
  • Isoleer uw huis goed, dit voorkomt dat warmte ontsnapt en de verwarming harder moet werken om uw huis op temperatuur te houden. Beter isoleren kan bijvoorbeeld met behulp van tochtstrips. Heeft u een haard die u niet gebruikt? Sluit de schoorsteen dan af.
  • Maak bij vloerverwarming gebruik van een pompschakelaar, deze zal de vloerverwarming pomp uitschakelen wanneer het huis niet verwarmd hoeft te worden. Zonder pompschakelaar draait deze 24/7.
  • Douche niet langer dan nodig is en gebruik ook niet meer warm water dan nodig is. Doet u dit consistent, dan scheelt het op termijn aanzienlijk.

Apparatuur

  • Haal stekkers van opladers uit het stopcontact wanneer deze niet gebruikt worden, aan de warmte van de stekkers voelt u namelijk dat deze ook zonder aangesloten apparaten stroom verbruiken.
  • Laat apparaten zoals de televisie niet altijd in de stand-by modus staan, hierin verbruiken ze namelijk erg veel energie. Haal de stekker uit de TV wanneer u deze niet gebruikt. 
  • Gebruik LED-lampen, deze gebruiken maar een fractie van de energie ten opzichte van een gloeilamp. Ook met LED-lampen geldt: laat lampen niet onnodig branden.

Vergelijk energieleveranciers en stap over
Naast het besparen van energie kunt u ook simpelweg minder betalen voor de energie die u gebruikt. Met energie vergelijken easyswitch kunt u snel en gemakkelijk energieleveranciers vergelijken, om zo tot de goedkoopste leverancier te komen. Overstappen energie is gemakkelijk, gratis en snel. Als u er niet uitkomt wordt u kosteloos geholpen. Wanneer u over bent gestapt van energieleverancier kunt u beginnen met besparen en zo geld overhouden voor leuke dingen.

Je kan misschien ook genieten van: