Je hersenen zijn het krachtigste bezit in je lichaam, je kunt niet functioneren als een normaal mens zonder dat je hersenen actief zijn. Maar als je je hersenen een extra boost wilt geven, is droge witte wijn kopen de oplossing. Witte wijn helpt bij de cognitieve gezondheid. Sommige onderzoeken tonen aan dat de unieke antioxidanten die aanwezig zijn in droge witte wijn helpen de hersenen te beschermen tegen cognitieve achteruitgang en in feite de hersenen stimuleren om scherper te werken. Een ander onderzoek toonde aan dat onderzoekers polyfenolen uit witte wijn haalden en deze gedurende 2 maanden aan muizen voerden om de impact van een dieet met witte wijn te bepalen. Het resultaat laat zien dat deze muizen minder cognitieve problemen hadden die de ziekte van Alzheimer veroorzaken.

Verbeter je botsterkte met witte wijn

Je bot vormt de skeletstructuur van je lichaam, en het laatste wat je zou willen is dat je bot zwak wordt. Witte wijn is in verband gebracht met het verbeteren van je botsterkte. Volgens de wetenschap wordt aangeraden dat kinderen voedsel consumeren dat rijk is aan calcium en eiwitten om hun botten te versterken. Dit kan ook voor volwassenen gelden, maar je hebt geen wetenschap nodig om je te vertellen dat niet elk voedsel dat kinderen eten goed werkt voor volwassenen. Dus in recente onderzoeken door gezondheidswerkers is waargenomen dat volwassenen die met mate witte wijn drinken, een significante verandering in hun botsterkte zien.

Verlaag je cholesterolgehalte met witte wijn

Een hoog cholesterolgehalte is een vijand van je lichaam, vooral je hart. Een hoog cholesterolgehalte kan de bloedstroom beperken en het risico op een hartaanval of beroerte vergroten. Witte wijn kan het cholesterolgehalte helpen verbeteren. In één onderzoek waarbij 146 deelnemers betrokken waren die risico liepen op een milde tot matige hart- en vaatziekten, werden een jaar lang gevolgd. Degenen die minstens twee keer per week trainden en witte wijn dronken zagen significante verbeteringen in hun cholesterolgehalte.

Je kan misschien ook genieten van: