Ben je op zoek naar een romantische vakantiebestemming, vol zon, zee en strand? Maar waar je ook veel activiteiten kunt ondernemen én met mooie bezienswaardigheden? Dan is Fréjus de perfecte keuze! Het is een veelzijdige bestemming waar iedereen een fantastische tijd zal hebben. Lees snel verder om te ontdekken wat je hier allemaal kunt beleven.

Gezellige, bruisende badplaats

Fréjus ligt aan de befaamde Côte d’Azur en je vindt er dan ook een mooie moderne jachthaven met talloze restaurants, fijne stranden en natuurlijk een gezellig centrum. Het prachtige landschap in de omgeving van de stad is een perfecte locatie om te kamperen. Kies voor een 5 sterren camping in Fréjus en geniet van alle factoren van een perfecte vakantie. Op de camping heb je alle luxe en voorzieningen die je je maar kunt wensen en het is de beste uitvalsbasis om de badplaats, de omgeving en de bezienswaardigheden te ontdekken. In de avond kun je in de haven lekker uit eten gaan en genieten van de meest verse vismaaltijden of andere lokale specialiteiten. In de zomerperiode is er altijd een openlucht bioscoop in Fréjus en er zijn regelmatig avondmarkten.

Historie tot uit de Romeinse tijd

De geschiedenis van de stad gaat heel ver terug, want het werd opgericht in de Romeinse tijd. In de omgeving zijn dan ook een paar unieke historische bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn er de Romeinse arena, het aquaduct en het gigantische amfitheater. Het theater is overigens nog steeds in gebruik. Als je de kans krijgt moet je er zeker eens een show bijwonen! In het centrum van Fréjus, op het centrale plein, moet je zeker het gemeentehuis en de Cathédrale Saint Léonce et Cloître bewonderen. Ook de kloostertuinen zijn de moeite waard om een wandeling te maken en in het Archeologische Museum zijn archeologische vondsten te zien.

Mooie steden in de omgeving

Op je camping kom je lekker tot rust tijdens je vakantie en het is een goede uitvalsbasis voor een paar uitstapjes naar beroemde steden in de omgeving. Op zo’n uur rijden liggen Cannes, Nice en het gemoedelijke kunstenaarsstadje St. Tropez. Ook een bezoekje aan vorstendom Monaco is een unieke belevenis! Wil je liever niet zover rijden, dan is St. Raphaël erg mooi voor een dagtrip. Het stadje ligt een stuk dichterbij en je kunt er genieten van een magnifiek uitzicht in het reuzenrad of genieten op een van de rots-strandjes, waar overigens fantastisch kunt snorkelen.

Pret met de kinderen

Voor de kinderen zijn het safaripark Parc Zoologique en Aqualand – vol met glijbanen en andere waterpret, super leuk. Als je op een 5 sterren camping verblijft, is er op het terrein ook van alles te doen en beleven en je kunt er meedoen aan allerlei activiteiten. Verder is er nog de omliggende natuur. Die leent zich uiteraard uitstekend voor wandelingen en fietstochten, maar je kunt ook gaan kanoën, mountainbiken, paardrijden en heel veel meer!Kortom, Fréjus is een heerlijke locatie om relaxed op vakantie te gaan met het hele gezin. Er is voor elk type vakantieganger van alles te ontdekken aan de prachtige Franse zuidkust.

Je kan misschien ook genieten van: