Reizen met een eigen camper, het wordt steeds populairder. En dat is niet zonder reden. Het geeft je namelijk ultieme vrijheid tijdens je rondreis. Je kunt er zelfs maanden mee op vakantie gaan. Zeker in deze corona-tijden vliegen campers over de toonbank, omdat ze je flexibiliteit geven om te vertrekken wanneer je wilt. Wil jij je ook aansluiten bij de duizenden andere die erover nadenken om lid te worden van #CamperLife? Dan moet je goed weten welke stappen je moet zetten om aan dit avontuur te beginnen!

Welke eisen moet ik stellen aan mijn tweedehands camper?

Een camper kopen is zowel een spannende als een overweldigende ervaring. De tweedehandsmarkt wordt overspoeld met voertuigen van zowel mindere als hoge kwaliteit. Voordat je een gebruikte camper gaat aanschaffen dien je veel onderzoek te doen! Begin met het stellen van een aantal vragen aan jezelf. Welke maat camper wil je? Hoeveel mensen moeten er in jouw camper kunnen slapen? Hoeveel opslag ruimte heb je nodig? Hoeveel tijd ga je in je camper doorbrengen?

Op die laatste vraag zullen we nog wat dieper ingaan. Tegenwoordig gaan er steeds meer mensen het grootste deel van het jaar in een camper wonen. Zo leidt je als het ware een nomade leven. Je hebt er geen zin in om elke dag je zithoek om te bouwen tot een bed. Dit kost niet alleen veel moeite, maar het dunne matras kan ook zorgen voor rugklachten. Je zult in deze situatie hoogstwaarschijnlijk ook werken vanuit je camper, zorg dus dat je deze ruimte ook hebt!

Hoe voorkom ik een miskoop?

Je bent al volop aan het dagdromen over de roadtrip-avonturen die je binnenkort gaat beleven. Eerst nog die buscamper kopen, maar helaas blijkt niet alles in het leven goedkoop, vooral die vrijheid op wielen! En voor dat geld wil je natuurlijk geen miskoop doen. Er zijn drie gouden regels bij het kopen van je geliefde camper. Stel om te beginnen een realistisch budget in dat rekening houdt met reparaties, verzekeringen en belastingen, maar blijf wel ruimdenkend. Wees geduldig en overhaast je aankoop niet. Volg als laatste altijd je instinct. Als een onderbuikgevoel je vertelt dat er iets niet helemaal klopt met de camper of de verkoper, loop dan weg. Als extraatje raden we je altijd aan om je camper te laten inspecteren door een professioneel, onafhankelijk bedrijf. En als het dan allemaal gelukt is, wensen we je veel plezier op de weg!

Je kan misschien ook genieten van: