Als je aan Spanje denkt, dan denk je misschien wel aan de Costa Blanca. Deze kustlijn strekt zich uit over ruim 200 kilometer en is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land. Er zijn allerlei verschillende dorpen en steden te vinden langs de Costa Blanca, met ieder hun eigen kenmerken. In deze reisgids zullen we je wat meer vertellen over de mooiste locaties aan de Costa Blanca.

De Costa Blanca is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Spanje. Dit komt vooral door het aangename klimaat; het is er namelijk het hele jaar door aangenaam weer. De zomermaanden zijn er vaak heet en droog, terwijl de winters een stuk milder zijn dan in het binnenland van Spanje. Daarnaast is de kustlijn erg afwisselend; je vindt er namelijk zowel rustige baaien als levendige badplaatsen. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Moraira

Als je op zoek bent naar een rustige plek om even bij te komen, dan is het dorp Moraira misschien wel wat voor jou. Dit charmante vissersdorpje is gelegen in het noorden van de Costa Blanca en heeft ongeveer 9.000 inwoners. In Moraira vind je een aantal mooie stranden, zoals het El Portet-strand en het Platja de l’Ampolla. Het dorp kent twee verschillende delen; het oude centrum en het nieuwere gedeelte. In het oude centrum vind je een aantal smalle straatjes met winkels, restaurants en bars. Het nieuwere gedeelte is wat rustiger en bestaat voornamelijk uit appartementencomplexen en villa’s, waardoor een huis kopen in Moraira ook absoluut tot de mogelijkheden behoort.

Alicante

Als je op zoek bent naar een levendige plek, dan is de stad Alicante misschien wel wat voor jou. Alicante is de grootste stad van de Costa Blanca en heeft ongeveer 332.000 inwoners. In Alicante vind je een aantal bezienswaardigheden, zoals het kasteel Castillo de Santa Bárbara en het huis ‘Casa Consistorial’. Daarnaast is het ook een heerlijke stad om te shoppen; er zijn namelijk allerlei verschillende winkels te vinden. Kortom, Alicante is een ideale stad wanneer je even wat beleving wilt opzoeken.

Benidorm

Als je op zoek bent naar een plek waar je lekker kunt genieten van het strand, maar tegelijkertijd ook kunt genieten van ontelbaar veel restaurants en horecagelegenheden, dan is de stad Benidorm misschien wel wat voor jou. Benidorm is gelegen in het noorden van de Costa Blanca en heeft ongeveer 68.000 inwoners. In Benidorm vind je twee grote stranden; het Levante-strand en het Poniente-strand. Daarnaast vind je in Benidorm ook een aantal toeristische attracties, zoals het themapark Mundomar en het waterpark Aqua Natura. Kortom, Benidorm is een ideale stad om even helemaal te ontspannen. De Costa Blanca is dus een erg afwisselende kustlijn en er is voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek of juist een levendige stad, je zit altijd goed aan de Costa Blanca.

Je kan misschien ook genieten van: