Wil je ijs bestellen? Kijk dan eens op ijsexpress.nl. Mensen eten al heel lang ijs. Uit onderzoek is gebleken dat de chinezen als eerste aan de gang gingen met het maken van waterijs. De ontdekkingsreiziger Marco Polo bracht het recept voor waterijs naar Europa. De Italianen gingen er uiteindelijk mee aan de gang en begonnen met het ontwikkelen van een hele ijsindustrie.

Later werd in Rome het roomijs uitgevonden, door de Italianen. Dit gebeurde in de tijd van de middeleeuwen. Doordat een Italiaan ervoor koos om het ijs mee te brengen naar Europa werd het ijs uiteindelijk internationaal bekend en populair. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de gemiddelde man beschikking over een vriezer. Rond deze tijd ging de ijsindustrie pas echt hard.

Zelf ijs maken

Je kunt ijs in de winkel kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf ijs te maken. Zelf ijs maken is niet alleen leuk, maar het geeft je ook de mogelijkheid om te bepalen wat je in het ijs wilt hebben. Een ijsmachine kan je helpen om gemakkelijk ijs te maken, maar je kunt ook prima ijs maken met de hand. Voor een basisrecept ijs, zoals bijvoorbeeld vanille-ijs, heb je niet zo heel veel nodig. Het enige wat je nodig hebt is wat slagroom, wat yoghurt, suiker, vanillesuiker en overige ingrediënten mocht je de smaak van het ijs nog wat willen aanpassen. 

De voordelen van zelf ijs maken

Door zelf ijs te maken weet je zeker dat je enkel de ingrediënten gebruikt die jij nodig hebt. Je kunt gezellig samen met je familie een middag in de keuken doorbrengen en samen ijs maken. Vaak bevat ijs veel vet en ook veel suiker, maar door zelf ijs te maken kun je dit drastisch verminderen en iets gezonds in elkaar zetten. Op deze manier smaakt het ijs lekker en is het ook nog eens gezond voor jou en je familie.

Je kan misschien ook genieten van: