De Parel van Afrika: Oeganda. Het is een land met prachtige toeristische attracties die verspreid zijn over verschillende nationale parken. In dit artikel gaan we de top 3 nationale parken in Oeganda bespreken waar toeristen van over de hele wereld dol op zijn wanneer ze het land bezoeken. Je kunt een vakantie Oeganda boeken bij Safariinafrica om de volgende drie nationale parken te kunnen bezoeken.

Murchison falls national park

Murchison Falls National Park is het oudste en grootste nationale park in Oeganda. Het strekt zich uit over een gebied van 3893 km2 en ligt in het noordelijke deel van de Albertine Rift Valley, in het district Masindi. Het park staat bekend om de adembenemende Murchison Falls, waar de Nijl door een smalle kloof stroomt en vervolgens uitmondt in een rustige stroom. Hier kom je een verscheidenheid aan wilde dieren tegen, zoals olifanten, buffels, leeuwen, giraffen en chimpansees. Je kunt een boottocht pakken van Paraa naar de watervallen, waar je nijlpaarden, krokodillen en ander wildlife van dichtbij kunt zien.

Queen Elizabeth national park

Queen Elizabeth National Park is een geliefde bestemming in het westen van Oeganda. Het park beslaat een groot gebied en is echt ongelofelijk mooi. Vroeger stond het bekend onder andere namen, maar uiteindelijk is het vernoemd naar de Britse koningin. Het park trekt veel toeristen vanwege de diverse dieren en planten die er te vinden zijn. Je kunt er grote dieren zien, zoals leeuwen en olifanten, maar ook verschillende soorten apen en meer dan 600 vogelsoorten. Naast de wilde dieren biedt het park ook schitterende uitzichten op bergen, kanalen en kratermeren. Het is ook een goed idee om je in de lokale cultuur te mengen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan nabijgelegen dorpjes. Queen Elizabeth National Park is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die Oeganda willen verkennen.

Kibale national park

Kibale National Park, opgericht in 1932, is een prachtig park in het westen van Oeganda. Het beslaat een gebied van ongeveer 795 km2 en is vooral bekend om zijn onderzoek naar chimpansees, andere apen en wilde zwijnen. Het park grenst aan het Queen Elizabeth National Park en vormt een lange corridor voor wilde dieren. In Kibale kun je de fascinerende chimpansees en andere apen van dichtbij zien tijdens een safari. Het park heeft ook een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder buffels, luipaarden en olifanten. Er zijn nog meer prachtige nationale parken in Oeganda, maar dit waren er slechts 3. Heb jij er al zin in?

Je kan misschien ook genieten van: