Iedereen die op reis gaat wil die graag goed voorbereid doen. Heb je je paspoort en staan er geen dingen meer in de koelkast die kunnen bederven? Een goede voorbereiding is het halve werk, dus daarom delen wij een handige checklist.

  • Reisdocumenten

Misschien wel één van de belangrijkste dingen om mee te nemen zijn je reisdocumenten. Denk aan je paspoort en zorgpas. Kijk ook goed naar tot wanneer deze geldig zijn, want anders kom je sommige landen niet in.

  • Huis schoon

Zorg ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is als je weggaat. Niets is namelijk vervelender dan thuiskomen in een stoffige bende. Verschoon je bed, haal een doekje over alles, maak apparaten zoals je koffiemachine schoon met een koffiemachine ontkalker en stofzuig alles nog even. Zo is je huis in goede staat om het achter te laten.

  • Planten en post

Je planten moeten water en de post moet opgeruimd worden. Jij bent er alleen niet, dus wie gaat dit doen? Spreek met iemand af die voor jou je planten water wil geven en je post wil opruimen.

  • Stekkers

Haal stekkers die onnodig in het stopcontact zitten eruit. Opladers die in een stopcontact zitten, zonder dat iets wordt opgeladen, is bijvoorbeeld nummer één van een brandoorzaak. Vergeet ook niet om stekkers, zoals je telefoonoplader, mee te nemen. Nog handiger is een powerbank, want deze kan je op iedere plek gebruiken.

  • Lege koelkast

Maak voordat je weggaat je koelkast leeg. Check vooral alles met een korte houdbaarheidsdatum, want je wil niet dat je koelkast vol met schimmels zit als je terugkomt.

Wil je nog lekkere dingen mee op reis, zoals spullen voor een goed kopje koffie? Check dan koffiepiraat.nl

Je kan misschien ook genieten van: