Ben jij op zoek naar een leuke groepsvakantie met leeftijdsgenoten? Met Simi Reizen kun je mee met verschillende jongerenvakanties binnen en buiten Europa. Hierbij sluit je aan bij een gezellige reisgroep met leeftijdsgenoten. Je kunt alleen mee reizen (dit doet iets meer dan de helft) maar ook samen met een goede vriend, een vriendin of een vriendengroepje. Vakanties voor jongeren zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd wel wat leuks voor je tussen zit. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over jongerenvakanties!

Samen reizen met leeftijdsgenoten

Je hebt bij het boeken van je favoriete vakantie de keuze uit twee leeftijdsgroepen: 18-25 jaar en 24-32 jaar. Ook zijn er diverse reizen waarbij deze leeftijdsgroepen zijn samengevoegd. In dat geval bestaat je reisgroep uit 18 tot 32 jarigen. Bij alle vakanties reis je dus samen met leeftijdsgenoten en zit je in dezelfde levensfase. Wel zo prettig!

Nieuwe mensen leren kennen

Met onbekenden op pad gaan kan een beetje spannend zijn, maar je leert tijdens een reis iedereen ontzettend snel en goed kennen. Het is hartstikke leuk om een vakantie te beleven met mensen met dezelfde interesses. Er ontstaan ook vaak hele mooie vriendschappen tijdens een jongerenvakantie.

Je weet wat je te wachten staat

Bij het oriënteren op een leuke reis kun je precies zien wat er op het programma staat. Je boekt je reis vrijwel altijd inclusief de vluchten of de busreis, de overnachtingen ter plaatse en een leuk activiteitenpakket. Op de reispagina kun je precies vinden wat wel en niet is inbegrepen, in wat voor accommodatie je slaapt en wat je precies allemaal gaat beleven.

Kennismaken voor vertrek

Hoewel je waarschijnlijk iedereen pas echt face to face spreekt op de luchthaven of op de opstapplaats van de bus, kun je wel al van tevoren online kennismaken met je reisgenoten. Niet alleen is het fijn om al een beetje een beeld te hebben met wie je op pad gaat, ook kun je dan samen een afspreekpunt afspreken en is er altijd veel voorpret in een Whatsappgroep!

Altijd iemand om wat mee te doen

In een reisgroep met leeftijdsgenoten zit er altijd wel iemand tussen waarmee het klikt. Als je buiten het programma om vrije tijd hebt, kun je je reisgenoten optrommelen om samen wat leuks te ondernemen. Bijvoorbeeld om een terrasje te pakken, een museum te bezoeken of om uit gaan. Het voelt altijd ook een stuk veiliger om samen op pad te gaan in het buitenland.

Heel veel is al voor je geregeld

Omdat het vervoer, de accommodaties en leuke activiteiten al vastliggen, hoef je zelf niet veel meer te regelen. Natuurlijk moet je wel zelf je koffer inpakken en ervoor zorgen dat je reispapieren op orde zijn, maar de grootste regelwerkjes zijn al voor je gedaan. Als je nog extra dingen moet regelen, zoals het aanvragen van een visum, dan lees je dat in je account.

Je doet nieuwe dingen

Omdat bij de reizen diverse activiteiten zijn inbegrepen, kan het voorkomen dat er een activiteit tussen staat die je nog niet eerder hebt gedaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld raften of canyoning. Samen met je reisgroep ga je het avontuur aan en verleg jij je grenzen. Het is enorm leuk om op vakantie nieuwe dingen uit te proberen.

Gids of reisbegeleiding op locatie

Afhankelijk van wat voor soort reis je boekt is er op locatie een lokale gids of reisbegeleider aanwezig. Uitzonderingen daargelaten, gaat dit binnen Europa om een Nederlandstalige reisbegeleider en buiten Europa om een lokale gids die de gewoonten en taal goed kent. De gids of reisbegeleider zorgt ervoor dat alles goed verloopt en kan je vragen beantwoorden.

Soorten singlereizen

We hadden het al aangegeven, er zijn verschillende soorten reizen. Hierdoor zit er sowieso ook voor jou wel wat leuks tussen! Of je nou mee wilt met een actieve wandelreis, een avontuurlijke outdoorreis, een mooie rondreis of een roadtrip, je hebt zowel binnen als buiten Europa voldoende leuke vakanties om uit te kiezen! Een aantal voorbeelden van leuke groepsreizen:

  • Rondreizen Thailand – Een rondreis door het populaire Thailand met jongeren. Wandel door de jungle,  bezoek de oude hoofdstad, ontdek de leuke steden en slaap op unieke plekjes.
  • Outdoorvakanties Frankrijk – Een echte kampeerreis inclusief leuke activiteiten in de Franse Alpen. Ga het avontuur aan op het water en op het droge en maak je klaar voor de nodige adrenaline!
  • Rondreizen Sri Lanka – Ontdek hoe thee gemaakt wordt, raft op een mooie rivier en relax op de stranden. Een zeer gevarieerde rondreis met enorm veel inbegrepen activiteiten.
  • Vakanties Kroatië – Diverse vakanties inclusief leuke activiteiten in het levendige gebied in Kroatië. Je slaapt vlakbij het strand in een appartement of op een camping, ideaal voor in de vrije tijd!
  • Rondreizen Amerika – Ga voor een echte roadtrip door Canada of de VS met leeftijdsgenoten. Je komt langs mooie plekjes en kunt ook zelf nog het een en ander invullen.
  • Vakanties Italië – Ontdek de schilderachtige dorpen in het prachtige Toscane. Een gezellige groepsreis inclusief activiteiten en voldoende tijd voor het scoren van ijsjes en het pakken van een terrasje.
  • Rondreis Costa Rica – Probeer wildlife te spotten, relax op prachtige stranden en wandel bij een vulkaan. Een bijzondere vakantiebestemming voor een avontuurlijke rondreis.

Kijk vooral naast de bestemming, ook naar welke activiteiten je heel erg aanspreken. Er is in ieder geval keuze genoeg!

Je kan misschien ook genieten van: